måndag 4 mars 2013


Socialsekreterares makt kan utökas! "Socialsekreterare –inte politiker – ska besluta om omhändertagande av barn. Det föreslår socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M), som också vill införa legitimationskrav för yrkesgruppen." Läs hela artikeln i SVD..

Jag ryser av skräck! Hur kan man vilja ge mer makt till en yrkesgrupp som misslyckats fatalt med den de har? Deras utbildning är katastrofal, exempelvis lär dom sig mest lagarna som man kan använda för att omhänderta barn, istället för att lära sig alla lagarna. Som att det är förbjudet att hota barn och föräldrar. Det är förbjudet att kränka. Det är förbjudet att trakassera samt diskvalificera människor pga ekonomi, kön, nationalitet etc som de nu gör alltför ofta. Det är förbjudet att fabulera, ljuga och manipulera i utredningarna.  Det är inte heller legalt att skita i att hjälpa dom som behöver hjälp, för att istället tvinga sig på dom som inte behöver den. Det är inte okej att låsa in 12-åriga autister i institutioner för att man inte vet vad man ska göra med dom, förutom att man imbecillt tolkat hela diagnosen som "brister i omsorgen" istället för att se vad diagnosen i sig innebär.
Familjehemmen är dessutom många gånger värre än de biologiska hemmen. Så inte ens dom klarar dom att utreda korrekt? (Kommer att återkomma exempel framöver)
Det är inte okej att tvinga tjejer utsatta för hedersvåld tillbaka till sina hem. Det är inte okej att hota att unga som klagar över att de våldtas, där dom är placerade mot sin vilja, att de ska låsas in på rättspsyk om de inte håller käft och slutar vara "otacksamma". Det är inte okej att skita i att hjälpa unga som missbrukar tunga droger, för att istället jaga dom som kanske "riskerar att dricka en folköl" om ett år. Det är inte okej, det är inte okej, det är inte okej....jag kan göra listan oändlig. Och dessa ska ha MERA makt?
Nej! Nej! Nej! Man ska ta in tjänstemanna ansvaret. Man ska kunna åtala en tjänsteman när de pga sin inkompetens, elakhet, eller gud vet vad det beror på brytit mot den lag dom ska följa, dvs Socialtjänslagen samt andra lagar i Brottsbalken. Kommuner ska tvingas betala skadestånd när de utsatt barn för fara eller när de psykiskt misshandlat och sönderutrett familjer, med så brutala övergrepp att familjerna ödeläggs för livet. Många tar ju livet av sig! Många dör av stressrelaterade sjukdomar (hjärtinfarkter etc). Vem ska ansvara för dom? Vem ska värna om deras rätt till sin hälsa, sitt liv och sin person?
Man måste ÖKA skyddet för de enskilda barnen. Inte UTÖKA makten för redan maktgalna tjänstemän! Socialförsäkringsminister, Ulf Kristersson (M)- du är inte lite dum i huvudet! Skärp dig och ta en titt på verkligheten. Min röst får du definitivt inte 2014!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar