måndag 11 mars 2013

När Friskolorna klev in hette det att det var för din valfrihet. Föga nämndes att den togs in, på bekostnad av dina mänskliga rättigheter.
Artikel 26 från FN:s konvention om de mänskliga rättigheterna.
3. Rätten att välja utbildning för barnen tillkommer i första hand deras föräldrar.
Att Sverige samtidigt som de utökade Friskolorna också förbjöd föräldrar att hemskola sina barn, var ett steg i ett mycket större mål. Denna motion inlämnades i januari 1995, motionen berör även alla andra lukrativa ekonomiska krav man önskar ska gälla Friskolorna. Läs motion 1994/95:Ub380 Friskolans roll i det allmänna skolväsandet i sin helhet här. Här är ett litet citat från motionen:
6. Skolorna skall inte vara för små. Skolverket måste
därför skärpa tillämpningen av lagens förbud mot
hemundervisning. 
Friskolorna ska inte vara för små! Hur göra dom större? Jo, förbjud hemundervisning. Med andra ord:  Man gav dig inte Valfriheten att välja skola. Man tvingade dig att välja mellan Pest eller Kolera, för att kunna utöka elevantalet samt pengarna till friskolorna. Inte för att garantera ditt barns utbildning, utan för att man inte ska missa barn som kan bidra till friskolornas ekonomi. För vilka vill oftast hemundervisa- jo, dom som är missnöjda med den kommunala skolan. Genom att göra hemundervisning Illegalt, tvingas föräldrarna till "valfrihet" under tvång. Smart, av dom som tjänar på det. Friskolorna är idag en mångmiljardindustri med riskkapitalister i toppen. Skattefifflare, brottslingar och svårt skuldsatta som passerat Skolinspektionens kontroller driver dom. Skattemedel går till skoldirektörers lyxresor och feta lönekuvert. Lärarlönerna är låga, skolhälsovården ett skämt och elever går ut underkända.  Har vi några offer i detta? Vi har många. Men särskilt har vi en liten kille. Det är Dominic Johansson.
Hans föräldrar är välutbildade och var missnöjda med den kommunala skolan. De ville flytta till  Dominic mammas hemland Indien, för att hemundervisa pojken, samt arbeta med välgörenhet. Det får man inte göra! Inga kapitalbarn som måste mata systemet med pengar får fly! Nya regler i Diktatur-Sverige! Polisen rusade in på flygplanet och tvångsomhändertog honom. Idag tvångsbor han hos ett familjehem, som tjänar pengar på honom. Han tvångsutbildas i en skola, i en kommun som tjänar pengar på honom. Han avlönar dessutom Socialtjänsten och har nog idag kostat svenska staten 10 000 000 kronor. Ett enda litet barn. Ett enda litet älskat barn, vars föräldrar lider av smärta, kärlek och längtan till honom varje andetag. Hur Dominic har det vet ingen. Föräldrarna får inte träffa honom. Varför? För att Sverige har spårat ur. För att Dominic togs innan hemskolning var förbjudet, men man pekade på den nya lagen innan man hittade nya petitesser att anklaga familjer för. För att barn inte har rätt till sin familj. För att våra mänskliga rättigheter rivs bort en efter en. För att familjer inte kan ha rättigheter när kapitalisterna måste matas. Därför.


Någon måste tjänat på detta nya system? När andra förlorat. Jo.  Här är exempel på några av de politiker som rev upp lagar och målade upp nya, för att sedan själva bli mångmiljoner på systemet. Tar nu bara upp om Friskolarna (om jag skulle ta upp hela den korrupta avreglerade vanvården nu, spränger jag internet med information.) Här är politikerna som sålde ut allt till sig själv och fick alla andra i systemet att gå bärsärk på barn. Inte för din skull. Inte för Dominics skull. Utan för sin egen skull!

Socialdemokraten Kjell-Olof Feldt som var med i den ökände kuppen Novemberrevolutionen, då Riksbanken avreglerade kreditmarknaden, sålde ut offentliga verk, fick folk att låna som galningar från banken och hela Sveriges ekonomi kraschade efter en massiv inflation. Han blev senare Friskolornas riksförbunds ordförande (som idag har ny ordförande i form av förre Riksbanksanställda och regeringskansliets Gunvor Engström). Han har helt klart varit en av de största till att skämta bort våra rättigheter.
Moderaten Peje Emilsson, som drev frågan redan på tidigt 1980-tal. Kunskapsskolan grundades av huvudägaren Peje Emilsson. Är nära vän till Carl Bildt. Äger Demoskop, dvs all statistik du luras tro på, så tro inte på nåt hädanefter! Var med i Trustor skandalen osv. Aftonbladet om Peje: Han styr, han tystar, han tjänar miljoner.

     
Odd Eiken  VD på Kunskapskolan Education. Har tidigare varit styrelseledamot i SVT, kommunikationsdirektör på SEB, vice vd på Skandia, vd på Timbro, informationschef på Svenska arbetsgivareföreningen. Han var statsekreterare under Carl Bildts regering 1991-1994. Beskrivs av de som känner honom, som en "ränksmidare och intrigspelare som verkar i kulisserna". Suttit i Svenska Dagbladets styrelse och han och hans fru har blivit flerfaldigt anmälda för jäv och fuffens. Kunskapsskolan Education ägs vidare av rikskapitalister.
  
Widar Andersson, Socialdemokrat som lämnade in motion efter motion om mer pengar, pengar, pengar till hans privata business, mindre, mindre rättigheter till Folket. Han är bla ordförande i AcadeMedias advisory board idag. AcadeMedia är Sveriges största privata utbildningsföretag, som slussar miljarder utomlands. Widar är en mångsysslare. Vem tror du skrev citatet motionen: "Skolorna ska inte vara för små. Skolverket måste skärpa tillämpningen av lagens förbud mot hemundervisning." Det var Widar.
Dessa gubbar kryllar överallt. Dessa är bara litet fåtal ur periferin. Därför kommer media aldrig rapportera om Dominic. Om dom gör det skiter dom i sitt eget blåa skåp. I Media har vi också köpta personer. Som mannen på bild bredvid. Stig-Björn Ljunggren. Honom hör du nog kackla rätt ofta om friskolornas härlighet? Han är med i AcadeMedia och sitter i deras Advisory board.



Flera av de andra toppolitikerna som var med och drev igenom friskolereformen och förnekas oss våra mänskliga rättigheter, har senare själva CHOCKATS av vad det blev av allting. Likt vi, har dom, blivit förda bakom ljuset av dessa Ormar i Paradiset. Vi har fått våra mänskliga rättigheter sönderrivna och Dominic Johansson sitter som fånge i systemet. Du ska därmed vara varsam när du hör politiker tala hädanefter. De skiter i dig. De försvarar sina egna privilegier. Även om dom lämnat Politiken till Näringslivet, har dom sina "Best Friends" som gör deras ärenden i maktens korridorer än idag. Det med din röstsedel.

Källor:
Aftonbladet stora Skolgranskning Friskolor
Skatteparadis bakom friskolor
Aftonbladet: De styr Sveriges största friskolor
Ekonomifakta: Elevantalet styr kostnaderna
S-politiker tog ut mångmiljonvinst från friskolorna
Friskolorna gör eleverna en björntjänst
Folkhemsstudier Stig Björn Ljungren
Lars Wegendal KU-anmäler kulturministern
Han styr, han tystar, han tjänar miljoner
Affärsvärlden: Friskolorna är oseriösa
Moderat miljonär skapade Kunskapsskolan
Nytid: Ett Klondyke för riskkapitalister
Vårdlös hantering av skattepengar är inte samma sak som valfrihet
Kommunala skattepengar går till friskolor
DN: Skattepengar för välfärd får inte gå till kapitalister
Makarna Eiken riskerar jäv ige
Wikipedia: Friskola
Bolagsmegafonen Vidar Andersson, blogg röda berget
Apropå Widar Andersson (=EGT) Blogg
S-info: Widar Andersson borde skämmas
Ulf Bjereld: Widar Anderssons unkna människosyn
Kontroll, hjärntvätt och förnedring
Novemberrevolutionen Kjell Olof Feldt
Novemberrevolutionen: Tre mäns statsskupp i det tysta förstörde Sverige
Skolans avreglering orsak till att fler unga kan tänka sig diktatur
Friskolevinster
S-info blogg: Vad har Widar Andersson, Kjell Olof Feltd och idag Pernilla Ström gemensamt med varandra.
Kommunalarbetaren: Fega Politiker duckar om friskolorna
Samt regeringen. se och övriga böcker samt källor.

Skollagen säger: "Utbildningen syftar till att elever ska inhämta och utveckla kunskaper och värden, förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och demokratiska värderingar."  Jag undrar: Vem ska egentligen lära ut det, när de som driver skolorna och gjorde lagarna, inte lever som dom lär?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar